Wijkraad Binnenstad wordt wijkplatform leefbare Binnenstad

,

Op 21 december 2023 heeft de gemeenteraad van Haarlem besloten om alle wijkraden op te heffen.
Volgens de coalitie hebben veel Haarlemmers ideeën voor hun buurt of wijk en zijn er mensen actief op allerlei manieren. Dat kan zijn in een wijkraad, maar vaker op een andere manier. De gemeente wil al deze Haarlemmers ondersteunen en meer met elkaar in contact brengen. Een wijkplatform maakt dit mogelijk. Met het raadsbesluit komen in 2024 wijkplatforms in de plaats van wijkraden.

Een wijkplatform is een netwerk van mensen die zich voor hun buurt of wijk willen inzetten. Samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties die al actief zijn in de wijk en de wijk kennen. Wijkplatforms bepalen zelf voor welke thema’s en onderwerpen zij zich inzetten en hoe zij zich organiseren. Dat hangt af van wat er in de wijk speelt en wat belangrijk wordt gevonden. Wijkraden hadden als kerntaak het behartigen van de belangen van de bewoners van hun wijk. Het wijkplatform is breder.

De wijkraad Binnenstad gaat zich omvormen tot een wijkplatform. Er zal een kernteam gevormd worden die de verbinding zal leggen naar alle actieve bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Tevens zal het kernteam meedenken over de manier van participeren.

De wijkraad Binnenstad wil iedereen bedanken die zich de afgelopen 30 jaar heeft ingezet in de wijkraad. Het eerste halfjaar van 2024 is een overgangsperiode. Tot 1 juli werkt de wijkraad nog zoals voorheen en vanaf 1 juli zal het wijkplatform actief zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.