Pilot vrije openingstijden

Op donderdag 1 juni 2023 is de “Pilot Vrije Openingstijden” gestart. Dit moet bijdragen aan een meer levendige en diverse nachtcultuur in Haarlem. Tijdens deze 1,5 jaar durende pilot (1 juni 2023 tot 1 december 2024) kunnen deelnemers zelf de openingstijden bepalen.
Zeventien Haarlemse horecaondernemers, zowel binnen als buiten het centrum, hebben zich gemeld. De meeste locaties die meedoen liggen in het centrum van Haarlem: De Flapcan, Café Stiel’s, Bugsy’s, Du Theatre, Café de Koning, Kokonoches, Bar Wigbolt, Baja Beach Bar, The Wolfhound, Van Beinum, Restaurant Toujours, Polo Bar, Coster 52° en Bobbi Bar-Dancing. Patronaat, die net buiten het centrum ligt, doet ook mee aan de proef en in Oost doen Skatepark Haarlem en Tenminste Houtbaar mee.
Tijdens de 1,5 jaar durende proef worden omwonenden, ondernemers, veiligheidsprofessionals en uitgaanspubliek betrokken bij een onderzoek. Zo denkt de Gemeente Haarlem de effecten van de verruimde openingstijden in kaart te kunnen brengen. Er wordt daarbij dan gekeken naar overlast rondom de horeca maar ook naar de bijdrage aan het Haarlemse nachtleven.
Er vinden drie metingen plaats: een 0-meting voorafgaand aan de pilot, een 1-meting halverwege de pilot, en een 2-meting aan het eind van de pilot. Omwonenden van de deelnemende horecagelegenheden worden per brief uitgenodigd om mee te doen aan een online onderzoek
Bent u woonachtig in de buurt van een van de deelnemende locaties en heeft u een brief ontvangen van de Gemeente met hierin een unieke inlogcode? Geef uw mening en vul de online vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst kost 5 minuten en kan t/m 6 juni.
Heeft uw geen brief ontvangen maar woont u wel in de buurt van een van de 17 locaties? Stuur dan een e-mail naar onderzoek@haarlem.nl t.a.v. Annemarie Wagelaar.