Het verdwenen bankje

Verdwenen bankje keert na 5 maanden weer terug.

Na jaren wordt er eindelijk gehandhaafd op de (nieuwe) terrasregels. Zo zien we dat de openbare ruimte, letterlijk en figuurlijk, weer openbaar wordt. Iets waarbij de bijbehorende voorzieningen niet uit het oog mogen worden verloren.

Want ook de openbare bankjes (voor zover ze er zijn) blijken ten prooi te kunnen vallen aan de uitdijende terrassen. Zo bleek op de Grote Markt een van de vier (!) bankjes, ter hoogte van Anne & Max, te zijn verdwenen. Tegelijkertijd was het terras van deze zaak fors uitgebreid.

Een vreemde zaak.
Enerzijds omdat zowel het coalitieakkoord (van het college) als het Convenant Binnenstad (van het CMG) benoemen dat openbare zitgelegenheden dienen te worden ’toegevoegd’ cq.’uitgebreid’, dus niet verminderd. Anderzijds omdat de nieuwe terrasregels vermelden dat een terras (alleen) is toegestaan als er er rekening wordt gehouden met het aanwezige straatmeubilair, dus niet andersom.

Oplettendheid en volharding heeft, na vijf maanden correspondentie tot aan de hoogste regionen, geleid tot terugplaatsing van het bankje. Maar wel merkwaardig, het (openbare) bankje staat nu te midden van een (commercieel) terras.

Nu rest nog de vraag wat prioriteit heeft, een bankje of terras? Hopelijk duurt het niet opnieuw vijf maanden voordat een oplettende burger deze eenvoudige vraag beantwoord ziet.

www.wijkraadbinnenstadhaarlem.nl
info@wijkraadbinnenstadhaarlem.nl

1 antwoord
  1. Hans van Eerden zegt:

    Fijn dat u zo goed let op de openbare ruimte. Juist de terrassen zijn zeer dominant aanwezig in het centrum. Als centrum bewoner met hond kan ik soms amper nog een stoep op (spaarne oever) en word ik gedwongen op een fietspad of rijbaan te lopen.
    Met vriendelijke groet.
    Hans van Eerden

Reacties zijn gesloten.