4 mei herdenking Haarlem

Op 4 mei is het in Haarlem, net als overal in Nederland onze dodenherdenking. Op deze dag herdenken we hen die voor onze vrijheid zijn gestorven; in de tweede wereldoorlog of tijdens vredesmissies in de periode daarna.

De herdenkingen in Haarlem vinden op verschillende plekken plaats. Zoals bij de monumenten aan de Dreef, de Jan Gijzenbrug, de Westergracht en in het Reinaldapark. Informatie over alle herdenkingen op 4 mei vindt u op www.4meihaarlem.nl onder “programma 2023”.

In het Centrum begint de herdenking om 18.30 uur met een bijeenkomst in de St. Bavo Kerk op de Grote Markt. Hierbij zullen korte voordrachten worden gehouden door jong en oud over het jaarthema “leven met oorlog” en zullen liederen gezongen worden door het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap. Rond 19.10 uur vertrekt de stille tocht om, via het Joods monument (Philip Frankplein), naar het monument aan de Dreef te lopen. Hier zal de burgemeester een korte rede houden en zullen, middels 2 minuten stilte, de doden worden herdacht.

Wij vinden het belangrijk dat zeker in deze tijd we stil moeten blijven staan bij de offers die anderen hebben gebracht voor onze vrijheid.

We gedenken graag samen. Daarom heten wij ook u van harte welkom bij de herdenking op 4 mei bij een van de monumenten in Haarlem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.