Vervanging Schalkwijkerbrug

Begin 2022 wordt de Schalkwijkerbrug in Haarlem vervangen. De brug verkeert in slechte staat en is niet meer te herstellen. In opdracht van gemeente Haarlem voeren aannemer Dura Vermeer en ingenieursbureau Antea Group het werk uit.

Hergebruik waar het kan
De complete brug en een deel van de fundering wordt vervangen. Het uiterlijk van de brug blijft hetzelfde als de huidige brug. Een deel van de materialen kunnen we hergebruiken. De kenmerkende ornamenten en het leuningwerk worden teruggeplaatst.
Planning en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken bereikbaar voor het doorgaande verkeer. Volgend jaar, na de zomer, ligt er weer een veilige brug op een van de belangrijkste verkeersroutes van- en naar het centrum van de stad.

Meer informatie?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jan Pieter Bal, procesmanager bij de gemeente Haarlem via het algemene telefoonnummer 14023, of via antwoord@haarlem.nl.