Diefstallen van brom- en snorfietsen

In 2020 heeft Haarlem te maken gehad met een forse toename in het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen. Ten opzichte van 2019 is er met meer dan 300 diefstallen een toename van ruim 60%. Wat opvalt, is dat verreweg de meeste van deze voertuigen worden weggehaald uit de binnenstad en bij het NS-station. Als politie gaan wij samen met andere partners hier de aankomende tijd extra aandacht aan geven. Dit zal zowel opvallend als onopvallend zijn. 

Na de diefstal worden deze brom- en snorfietsen vaak ‘koud’ gezet. Dit betekent dat de dief het voertuig ergens achteraf in de buurt een tijdje neerzet om te kijken of iemand hem terug haalt. Dan weet de dief dat er GPS in het voertuig zit. 

Als politie willen wij ook graag uw medewerking vragen. Bent u buiten en ziet u ergens achteraf, in een steegje of een andere onlogische plek een brom- of snorfiets staan zonder kettingslot, brengt u deze dan onder de aandacht van de politie. Het is wel belangrijk dat deze er langer dan een dag staat en op een onlogische plek. 

De melding kunt u doen via 0900-8844 of het contactformulier in deze link:

Bij een verdachte situatie bij het vermoeden van diefstal heterdaad kunt u ook 112 bellen. 

We hopen op deze manier het terugvindpercentage te verhogen en wellicht kunnen we een slachtoffer blij maken met het terugbrengen van zijn of haar voertuig