MAPA MORPHOSIS, een warenhuis vol uitgesteld verlangen

De Moving Academy for Performing Arts (MAPA) brengt mime, muziek & beeldend theater in het voormalige V&D-gebouw van Haarlem, de iconische creatie van architect Jan Kuijt (1884-1944). In ‘MAPA Morphosis’ maakt MAPA rondom het thema ‘Toenadering en Afstoting’ een middag- en avondprogramma met wisselende korte doorlopende performances vanuit de bewegingstheater-achtergrond. Het wordt MAPA’s bijdrage aan het Haarlemse theaterseizoen waarbij een aantal uitgestelde premières in aangepaste vorm wordt gepresenteerd door 22 professionele podiumkunstenaars, die de afgelopen 5 jaar het post-graduate curriculum van MAPA doorlopen hebben.

Het monumentale V&D gebouw in het centrum van Haarlem is voor de MAPA kunstenaars een metafoor voor de coronacrisis. Groots, leeg en afwachtend. MAPA Morphosis is een initiatief van beeldend kunstenaar Machteld Aardse en ‘Musicality of Movement’ expert Virág Dezső, artistiek leider van MAPA.

Onder gastheerschap van mime en objecttheater-regisseurs Michael Helmerhorst en Ide van Heiningen, en de technische regie van Jeroen Kriek en Rudi van Hest beleven de kunstenaars en het publiek de lege ruimte, de bemande ruimte en de weer ontvolkte ruimte. Alles op gepaste afstand. ‘De bezoekers in en rond het iconische gebouw ondergaan de schoonheid van het cultureel erfgoed, maar voelen ook de botsing met de humane principes van de samenleving, de worsteling om niet te mogen toenaderen en de zindering van het verboden avontuur’. Via een ‘Performing Arts veiling na afloop kan het publiek ter plekke een favoriete voorstelling inkopen voor de toekomst en een reflectie delen over de invulling van het gebouw voor de toekomst.

Adres: voormalig V&D gebouw, Grote Houtstraat 70 Haarlem (3de verdieping), ingang Gierstraat / Botermarkt

Data voorstellingen:

Zat  19 sep 17-19u officiële opening

Zon 20 sep 15-16u

Din  22 sep 20-21u

Wo  23 sep 20-21u

Vrij  25 sep 20-21u

Zat  26 sep 17-18u

Zon 27 sep 15-16u

Din  29 sep 20-21u

Wo  30 sep 20-21u

Don   1 okt 20-21u afsluiting

Belangstellenden kunnen reserveren via de online ticketshop https://mapa.stager.nl/web/tickets

Prijs: 15 euro  (+ 1euro servicekosten)
ivm RIVM-maatregelen en daardoor beperkte plek verzoeken we tijdig te reserveren en vooraf te betalen. Info: www.machteldaardse@gmail.com / info@mapa.nl