Rolstoel nodig in de binnenstad? Leen er een in de Smedestraat!

Mensen die naar de Haarlemse binnenstad gaan en een rolstoel nodig hebben kunnen deze lenen. Een rolstoel is vaak wendbaarder en kleiner dan een scootmobiel dus je kunt er makkelijker de winkels mee in. Mensen kunnen zich hiervoor melden bij de gratis rolstoeluitleen in de fietsenstalling aan de Smedestraat. De uitleen zit in de fietsenstalling om een praktische reden: daar is een beheerder aanwezig die de rolstoel kan uitgeven.

Hoe werkt de rolstoeluitleen?
De rolstoeluitleen is bedoeld voor bewoners van Haarlem die de binnenstad bezoeken én voor bezoekers van buiten Haarlem. De rolstoel kan gratis geleend worden. Wel wordt er gevraagd om als borg een ander hulpmiddel achter te laten, zoals een scootmobiel, of een bedrag van €50,- contant. De rolstoel kan worden geleend tijdens de openingstijden van de fietsenstalling. Zie voor meer informatie en openingstijden: www.haarlem.nl/fietsenstallingen

Gehandicapten in bezit van een gehandicaptenparkeerkaart kunnen met hun auto het autoluw centrum in.  Meer info daarover ziehttps://www.haarlem.nl/autoluwe-binnenstad/

De rolstoeluitleen is gestart als pilot in 2018, het Jaar van de Toegankelijkheid. Het is een initiatief van gemeente Haarlem, Spaarnelanden, Paswerk, het Hulpmiddelencentrum en het Rode Kruis Haarlem. De betrokken organisaties hebben besloten de rolstoeluitleen in 2020 voort te zetten als vaste voorziening.