Gemeente Haarlem hijst regenboogvlag!

 

Internationale Coming Out Dag – 11 oktober

In Haarlem organiseert het COC Kennemerland dinsdag 11 oktober om 8.00 uur een roze ontbijt op het stadhuis. Aansluitend hijst wethouder Jur Botter om 8.30 uur de regenboogvlag. Op deze internationale Coming Out Dag wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van diversiteit. Deze dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbiennes, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHTB’s).

Niet alleen op het stadhuis, ook op de locaties Zijlpoort en Raakspoort en op de toren van de Bavokerk wordt de regenboogvlag gehesen. De vlaggen blijven hangen tot en met zondag. De regenboogvlag hangt in Haarlem en in een veertigtal andere gemeenten in Nederland, het ministerie van OCW en Movisie (kennisinstituut en adviesbureau bij de aanpak van sociale vraagstukken). De vlag is een zichtbare ondersteuning voor alle LHBT-inwoners zelf, maar is ook een oproep aan alle Haarlemmers om zich in te zetten voor de acceptatie van diversiteit.

De gemeente Haarlem is een van de landelijke regenboogsteden. In het ‘Lokaal Actieplan Regenboogstad Haarlem 2015-2017’ zijn de intenties voor de komende jaren vastgelegd. Haarlem werkt samen met partners in de stad aan de verbetering van de positie van lesbiennes, homomannen, biseksuelen en transgenders in onze stad. Meer informatie: www.coc-kennemerland.nl en www.gay-haarlem.nl