De inschrijving voor de SantaRun Haarlem is geopend!

Op vrijdag 16 december 2016 vindt alweer de derde editie van dit ludieke hardloopevent plaats. We verwachten, dit jaar ruim duizend deelnemende kerstmannen en -vrouwen aan de start. Om 19:00 uur wordt er verzameld voor een grootschalige warming up en een ludiek surprise event. Aansluitend klinkt dan het startschot voor deze FunRun. Het 3 kilometer lange parcours loopt door het feestelijk versierde centrum en eindigt op de bruisende SantaParty in het hartje van de stad. Daar kunnen alle Santa’s samen nog een paar uurtjes uit hun dak gaan.

santarunhaarlem1-vrij-van-copyright

Drie goede doelen
De Santa Runners lopen niet voor hun beste tijd ever, maar wel voor het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Rotary Haarlem KennemerLaat selecteerde drie goede doelen met de jeugd als thema.

Stichting Bretels zet zich in voor gezinnen in de regio Haarlem die een of beide ouders gaan verliezen of hebben verloren. Met een plan op maat per gezin en samenkomsten voor volwassenen en kinderen bieden zij deze doelgroep houvast in een moeilijke periode. Femke, Suzanne en Nicky zijn de oprichters van deze Stichting. Zij weten waar zij het over hebben, want zij verloren zelf hun moeder Els op jonge leeftijd.

Medical Checks for Children biedt medische zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. Doel is het voorkomen van ziekten, het beschermen en bevorderen van de gezondheid en het herstel bij ziekte bij deze bijzonder kwetsbare groep kinderen. Jaarlijks zendt MCC ongeveer 120 vrijwilligers uit. Deze groep bestaat zowel uit medici als niet-medici, die jaarlijks meer dan 10.000 kinderen een grotere kans op een gezonde toekomst bieden.

Challenge Day Nederland zet zich in voor jongeren die zich onveilig voelen op school. Challenge Day is een dag vol emotie waarin er onderling meer bewustzijn wordt gecreëerd, meer respect ontstaat, vriendschappen worden beklonken of versterkt en ruzies worden bijgelegd. Kinderen in Haarlem en omgeving kunnen zelf hun klas of school aanmelden voor een Challenge Day (op televisie bekend als Over de Streep).

Deelnemen kost slechts € 10, kinderen € 5
De voorinschrijving loopt tot en met 15 december. Je kunt individueel deelnemen, maar natuurlijk ook met je sportteam, collega’s of kroegmaatjes. Volwassenen schrijven zich voor 10 euro in en voor studenten is er een aangepast tarief. Kinderen tot 18 jaar lopen mee voor de helft van de prijs. Na inschrijving ontvang je je een bevestiging. Met deze bevestiging kun je voor aanvang van de SantaRun je startbewijs ophalen.

Het leukste bedrijfsuitje van het jaar
Voor bedrijven is er een groot aantal sponsorpakketten met diverse exposure-mogelijkheden beschikbaar, beginnend bij  € 250,- voor 10 startbewijzen en Santapakken. Maar voel je ook vrij om samen met jouw team een geheel eigen Santa look te creëren. Een avond SantaRun Haarlem is de ultieme gelegenheid voor teambuilding, bijdragen aan drie prachtige goede doelen én een waanzinnige avond met al je collega’s.

SantaRun Haarlem is Dress to Impress, dus alle deelnemers worden uitgedaagd om zo kerstelijk mogelijk verkleed te gaan. Het is eventueel mogelijk om via de organisatie een Santa-pak te bestellen.

Meer informatie op Facebook of op SantaRunhaarlem.nl
Wil je meer informatie, ga dan naar de website santarunhaarlem.nl of naar de Facebookpagina. Hier kun je ook al in de stemming komen door de vele beelden van het afgelopen jaar en niet in het minst de updates over de voorbereidingen van Mister Santa!

santarunhaarlem2-vrij-van-copyright