Pas op voor zakkenrollers!

Denkt u: dat overkomt mij niet, of is het u al eens gebeurd? U wilt uw portemonnee pakken, maar helaas, die is foetsie!

Zakkenrollers zijn vooral actief in grote menigtes. Onopvallende mannen en vrouwen die schijnbaar per ongeluk even lichamelijk contact maken en allang zijn verdwenen als u erachter komt dat uw portemonnee is gerold.

Op zaterdag 8 oktober is in het centrum van Haarlem het evenement Beleef Veiligheid. Tante Bep, Bromsnor en Zack the Roller maken de stad onveilig. Deze acteurs bewegen zich opvallend door het straatbeeld om het publiek te vermaken. Maar schijn bedriegt, de vingervlugge kunstenaars graaien met hun grijpgrage vingers in uw jassen en tassen. Niet om te jatten maar om een visitekaartje achter te laten dat verwijst naar de gevolgen van onoplettendheid.

De gemeente Haarlem en politie organiseren dit evenement samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing. Zij zetten ook andere veiligheidsonderwerpen op de agenda zoals woninginbraak, straatroof, overvallen en criminaliteit tegen het bedrijfsleven. Burgernet ondersteunt het evenement met informatie en flyers. Zo gaat circa 30 procent van de acties van Burgernet over criminaliteit tegen het bedrijfsleven en zijn deze criminelen ook actief als inbrekers in woningen.

Voor meer informatie over criminaliteit tegen het bedrijfsleven: www.rpcnh.nl

Wordt ook BN’er: www.burgernet.nl/aanmelden

zakkenrollers