Nieuwe bomen in de binnenstad!

In een drukbezochte historische winkelstad is het vaak lastig om nog wat groen toe te voegen aan het straatbeeld. Dat geldt natuurlijk ook voor het centrum van Haarlem. Toch is het de gemeente gelukt om in overleg met bewoners een aantal nieuwe groene initiatieven te realiseren. Hieronder ziet u de (virtuele) foto’s van de aanplant van bomen die op verschillende plaatsen in de stad gaat plaatsvinden.

Overigens, mocht u als binnenstadbewoner zelf nog ideeën hebben voor dergelijke vergroening in uw directe woonomgeving, meldt het aan de wijkraad en dan zullen wij het plan voorleggen aan de gemeente. Zie de inspirerende voorbeelden op de foto’s!3 bomen Nassaulaan_pdf 5 bomen Koningstraat_pdfboom op Stationsplein_pdf

2 antwoorden
 1. P. Fernhout
  P. Fernhout zegt:

  Hier zullen veel binnenstadbewoners blij mee zijn. maar blijft het bij deze drie initiatieven, of volgen er nog meer? Slechts 1 extra boom op het stationsplein. Vind ik wel een beetje karig.
  Op de getoonde impressie zie ik nog ruimte voor een nog stuk of 5 bomen. Of plaats al die fietsen op de (overdekte) begane grond van de parkeergarage en er ontstaat nog meer ruimte voor groen.

  Wat mij betreft ook leibomen in de Smedestraat, in de Zijlstraat en alle andere relatief smalle straten. Of wat dacht u van bomen bij de ingang van de Damstraat, aan de kant van het Spaarne. Hier waren in het oorspronkelijke ontwerp ook een stuk of 4 bomen geprojecteerd. Nooit meer iets van gezien.
  Verder is volgens mij op de Turfmarkt nog ruimte genoeg voor extra bomen. De huidige exemplaren staan wel erg ver uit elkaar. En vergeet natuurlijk niet de Nieuwe Groenmarkt. Waarbij mijn voorstel zou zijn hier een groen plein met bomen, perk en fontein aan te leggen. In de geest van de talloze pleintjes in Maastricht waar je kunt genieten van relatieve stilte. Zónder horeca. Hoewel, dat laatste misschien niet aan de Haarlemse bestuurders is besteed.

  Maar om de groene initiatieven overzichtelijk en simpel te houden, zou ik zeggen, plaats op iedere straathoek een boom. Dat geeft al een heel ander gezicht.

 2. Loth
  Loth zegt:

  Als bewoners van de Nassaulaan ter hoogte van de te plaatsen bomen zijn wij hier heel blij mee. Hoe meer bomen en groen, hoe beter!

Reacties zijn gesloten.