Bomen in de buurt (her)planten

De gemeente streeft naar meer en betere m2 groen en bomen in de leefomgeving. Maar waar? Hier kan u bij helpen.

Weet u in een van de straten van de buurt een plek waar een boom heeft gestaan die nooit is herplant?  Of weet u een plek die erg kaal is en waar een mooie boom het stenige karakter kan verzachten? Geeft het door aan de wijkraad. De plekken worden doorgegeven aan de gemeente /Spaarnelanden met het verzoek de gewenste bomen te planten. De gemeente onderzoekt daarna of er ondergronds leidingen liggen. Bij leidingen in de grond is het vrijwel niet mogelijk een boom te planten.

In het centrumgebied staan heel veel woningen per ha, er is er heel weinig openbaar groen en er staan weinig bomen. Meer bomen in het Centrum maken de buurt leefbaarder.

6 antwoorden
 1. Betsie van Zanten
  Betsie van Zanten zegt:

  Op de hoek van de Bakenessergracht en de Kokstraat staat een dode boom. Deze lijkt moedwillig beschadigd te zijn. Sinds vorig jaar voorjaar en ook dit jaar zit er geen teken van leven meer in. De boom en de straten zien er daardoor niet uit. Graag een nieuwe boom planten op deze plek.

 2. Fernhout
  Fernhout zegt:

  LS,

  op de vraag of ik een plek weet die erg kaal is weet ik wel een antwoord.

  Wat dacht u van de Jansstraat. Vroeger meerdere bomen. Maar een paar jaar geleden allen geveld ten koste van parkeerplaatsen. Levert natuurlijk meer op dan groenvoorzieningen. Op het stuk tussen de Riviervismarkt en de Nieuwe Gracht staat nu nog welgeteld 1 boom.

  Dat moeten er natuurlijk véél meer worden. Al moeten hier wat mij betreft op zijn minst 10 parkeerplaatsen voor worden opgeofferd. Het zal de leefbaarheid en het aanzien van de straat aanzienlijk verbeteren.

 3. Roon Beemsterboer
  Roon Beemsterboer zegt:

  Lange Veerstraat en Kleine Houtstraat gaan op de schop; een goede gelegenheid om daar bomen te planten. Daarnaast oogt het stationsplein, ondanks een aantal bomen, als een onvriendelijke en kille steenvlakte en is daarmee weinig uitnodigend voor bezoekers en forensen.

 4. Bjorna Appel
  Bjorna Appel zegt:

  Ik zou dolgraag wat groen in de Zijlstraat (tussen Nassaulaan en kinderhuissingel) zien. Sinds de plaatsing van de fietsenrekken is de stoep vrijwel onbegaanbaar geworden, staan de fietsen tot mijn voordeur. Bomen in de straat zou een levenden beeld geven dan alleen maar dat staal overal.

 5. Jan Vesters
  Jan Vesters zegt:

  Tijdens de laatste zomerstorm is een van de “Reuzen van de Raamvest” gesneuveld. Een monumentale boom die op de landelijke bomenlijst stond. Wat rest is een omgevallen stomp die er nu (een jaar later) nog steeds ligt! Herplant van een grote boom lijkt mij op zijn plaats om het groene karakter van de Raamvest te behouden.

Reacties zijn gesloten.